Wat is e-mail automation?

E-mailautomatisering oftewel e-mail automation, is de meest effectieve manier in de e-mailmarketing, om interactie/betrokkenheid met/bij uw klanten te verbeteren/vergroten, omdat het u in staat stelt om berichten te sturen naar uw klanten op vooraf ingeplande tijden. Kleine en middelgrote bedrijven (MKB) hebben geen tijd om geïndividualiseerde berichten naar hun klanten te sturen. Door automatisering toe te passen, worden deze berichten automatisch getriggerd en verstuurd naar de klanten. De term automatisering klinkt misschien saai, maar het is eigenlijk best spannend. Bedrijven die hiervan gebruik maken kunnen nauwere relaties met hun klanten ontwikkelen door effectieve communicatie en merkbewustzijn te handhaven.

Deze aanbieders hebben allemaal e-mail automation, als u op zoek bent naar een goedkope e-mailmarketing aanbieder. Vergelijk de tarieven hieronder:

Goedkope e-mailmarketing
Goedkope e-mailmarketing

Voordelen van e-mailautomatisering/ email automation

Er zijn zeer overtuigende redenen om te investeren in een e-mailautomatiseringsplatform, zoals Aweber, Mailchimp of Kingmailer.

 • E-mailmarketing is effectief – E-mailmarketing is nog steeds een van de meest populaire en effectieve vormen van marketing voor de meeste bedrijven. Meer dan 90 procent van alle Amerikaanse consumenten gebruikt dagelijks e-mail, en het is meer dan 40 keer effectiever om nieuwe klanten te krijgen dan sociale media. E-mails zijn minstens drie keer meer kans om een ​​aankoop te krijgen, en de gemiddelde orderwaarde is 17 procent hoger.
 • Bespaar tijd en geld – E-mail marketing biedt hoge rendementen voor minder tijd geïnvesteerd dan het schrijven van handmatige e-mails. Event-getriggerde geautomatiseerde e-mails kunnen 80 procent van een direct mail marketingbudget redden.
 • Consistente branding – Automatisering van e-mailberichten maakt het mogelijk dat ondernemers meer tijd over hebben om hun e-mails meer inhoud en vorm te geven en hierdoor de boodschap en toon consistent kunnen houden.
 • Klantenbetrokkenheid en behoud – E-mailautomatisering biedt een snelle en gemakkelijke manier om contact te houden met klanten en hen aan te moedigen om aanvullende aankopen te doen.
 • Klantenlijsten segmenteren – Om meer aantrekkelijke e-mails voor klantengroepen te maken, segmenteer berichten per geslacht, leeftijd, locatie of andere demografie.
 • Gebruik statistieken om e-mails te verbeteren – Gebruik prestatie-indicatoren (kpi’s) zoals delivery, open, en ctr om uw e-mails te verbeteren.

Wanneer maken we gebruik van automatisering/ automation

Verschillende bedrijven kunnen verschillende workflows die zij willen automatiseren. Geautomatiseerde e-mailcampagnes kunnen complex of eenvoudig zijn. De meeste platforms bieden manieren om workflows op te zetten die e-mails op basis van meer (ingewikkelde) stappen door ontvangers zullen versturen. De meest voorkomende toepassingen voor e-mailautomatisering/ email automation zijn:

 • Wanneer een abonnee zich inschrijft voor uw e-mail lijst – Stuur een welkomstbericht om hen te laten weten dat ze zijn toegevoegd aan de lijst en hen een idee te geven van wat te verwachten van toekomstige e-mails.
 • Een e- mailreeks – Als u een aantal onlinecursussen of tutorials aanbiedt, kunt u het in een serie overbrengen die over enkele dagen, weken of maanden wordt overgebracht.
 • Jaarlijkse e-mailberichten – Stuur jaarlijkse e-mails op de verjaardag van uw klant of een ander soort jaarlijkse event om klanten te binden, zoals product coupons.
 • Websiteactiviteit – Stel uw e-mail automatisering in om klanten een e-mail te sturen op basis van specifieke links die zijn geklikt of materiaal gedownload.
 • Opvolgen na een aankoop – Stuur klanten een e-mail om hun te bedanken voor hun aankoop en adviseer extra producten voor hen.
 • Surveys – Een andere betrokkenheidstactiek, enquêtes, dit stelt u in staat om belangrijke feedback te krijgen over de ervaring van de klanten en biedt inzichten om uw service of product te verbeteren.

Als u geen groot budget heeft, maar wel een grote mailinglist, dan is wellicht Kingmailer een alternatief voor u, als u op zoek bent naar goede en goedkope e-mailmarketing aanbieders. Bekijk hun super voordelige tarieven.

Bron:

Door Navin Poeran

Online ondernemer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *